söndag 5 april 2015

Påskrevy i Anderslöv

Piggsvinsteaterns påskshow på Rosenhagen i Anderslöv innehåller allt man förväntar sig av en lokalrevy: aktualiteter, sång, dans och skratt.
Ensemblen är en säregen sammansättning av erfarna revyveteraner och ungdomar med nyväckt teaterintresse och glödande energi. Tillsammans utgör de en sammansvetsad helhet som bjuder på två timmars fartfylld underhållning, inklusive paus.

Här möter vi Stefan Löfvén, Jan Björklund och Annie Lööf och gänget skojar om den ryske militärpraktikanten Spijonas (uttalat på skånska förstås) och ett tajt ensemblenummer om Putin on the Ritz. Showens svartaste nummer handlar om betygsättningen på gymnasiet där en av eleverna förklarar att hon har slutat plugga till proven eftersom hon fick E på första provet och det därför inte är lönt att anstränga sig - det kan aldrig bli mer. Eleverna tågar in i provsalen till tonerna av Carmina Burana och kvar på scenen står den vansinnigt skrattande rektorn.

Det jag möjligen kan tycka är att numren är lite för snälla. De välsjungande hembiträdena i Rutavdrag (Minna Madsen och Liv Olanders) konstaterar visserligen att lönen tar slut illa kvickt, men de nämner inget om att de fortfarande får dubbelarbeta när medelklasskvinnorna tack vare Rutavdraget slipper.


En lyckad satir är numret Försäkringskassan där man så småningom förstår att försäkringskassans personal driver med dem som ringer och skickar runt dem i fiktiva köer. Numret får mig att tänka på en gammal sketch av Magnus & Brasse. Killar i drag är alltid ett tacksamt  ämne som finner sin plats i showen i det cathcy numret Haj på daj.


Lokala kändisar finns förstås med. Före detta oppositionsrådet Catherine Persson (Ulrika Christmar Stafström) som inte blir kommunalråd utan med illa dold sårad stolthet flyttar till Södertälje och nytt jobb får ett eget anthem. Bygget av en ny tågstation i Trelleborg vävs fyndigt ihop med vinterns smash & grab-kupper i stan och löses på snyggt revymanér upp i Sweet home Chicago som fått ny text på klingande skånska (Olanders/Stafström/Madsen).


Påskrevyn spelas även i morgon annandag påsk samt fredagen den 10 april, lördagen den 11 april och söndagen den 12 april. Ta chansen att skratta och gynna lokalt kulturliv i Trelleborg!

Disclaimer: Liv Olanders är min smarta, vackra och begåvade dotter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar