GRÖNKÅL TRICOLOR

 

Den här pastarätten lärde jag mig laga ur Sanna Töringes bok Sannas köksträdgård. Sanna ger i sin tur Marie Mandelmann cred för receptet. Boken kom ut 1999, långt innan grönkål blev trendigt. Mangosalsan får ni på köpet på denna länk. Förutom grön av grönkål är rätten orange av morötter och vit eller ljusgul eller något, beroende på vilken pasta man använder. Nu är inte receptet likadant som förlagorna för jag har slutat titta i boken och kör på fri hand.


GRÖNKÅL TRICOLOR

Det här behövs till 3-4 portioner:

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

1 bunt grönkålskvistar

1 dl vatten

3-4 morötter

1 tsk salt

1 burk vegofraiche

en näve riven vegoparmesan

300 g fusillipasta

Gör så här: 

Hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka och genomskinliga i en stor stekpanna eller gryta.

Skölj grönkålen och repa och grovhacka bladen och tillsätt dem till löken. Slå på 1 dl vatten. Låt det mesta  av vattnet koka bort, det här är bara för att få grönkålen att mjukna. 

Medan grönkålen puttrar och det mesta vattnet avdunstar, skala och riv morötterna grovt. Tillsätt dem också. 

Salta och tillsätt vegofraichen. Låt allt koka mjukt. Koka under tiden pastan. 

Tillsätt vegofraichen och låt allt bli varmt. När pastan är klar, rör ner grönkålsröran i pastan.







Kommentarer

Populära inlägg