Pumpasoppa med ingefära
Det här behövs
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 chili
2 cm färsk ingefära
Ev 1 kanelstång
Rapsolja
800 g pumpa
1 dl röda linser
1 l grönsaksbuljong (alternativt vatten + tärningar)
1 dl havregrädde eller liknande
Koriander
Creme fraiche eller liknande växtbaserad
Gör så här
Hacka löken. Hacka vitlök och ingefära fint. Strimla chilin (jag behåller ganska stora bitar som syns så att de som vill kan pilla bort dem). Tillsätt kanelstången. Fräs det mjukt utan att brännas i rapsoljan.
Förbered under tiden pumpan, skala den och ta bort kärnorna och det trådiga innanmätet. Dela den i bitar, ca 3x5 cm och låt fräsa med en stund.
Tillsätt buljongen/vatten + tärningar och koka upp. Tillsätt linserna. Låt det koka tills allt är mjukt.
Mosa sönder pumpabitarna med en potatisstöt eller mixa soppan. Tillsätt havregrädden och värm den.
Klipp koriander över och servera med en klick fraiche av något slag. Servera gärna med Annas fantastiska bröd.
Kommentarer