Pumpasoppa med ingefära

 




Det här behövs 

2 gula lökar

2-3 vitlöksklyftor

1 chili

2 cm färsk ingefära

Ev 1 kanelstång

Rapsolja

800 g pumpa

1 dl röda linser

1 l grönsaksbuljong (alternativt vatten + tärningar)

1 dl havregrädde eller liknande

Koriander

Creme fraiche eller liknande växtbaserad

Gör så här

Hacka löken. Hacka vitlök och ingefära fint. Strimla chilin (jag behåller ganska stora bitar som syns så att de som vill kan pilla bort dem). Tillsätt kanelstången. Fräs det mjukt utan att brännas i rapsoljan. 

Förbered under tiden pumpan, skala den och ta bort kärnorna och det trådiga innanmätet. Dela den i bitar, ca 3x5 cm och låt fräsa med en stund.

Tillsätt buljongen/vatten + tärningar och koka upp. Tillsätt linserna. Låt det koka tills allt är mjukt. 

Mosa sönder pumpabitarna med en potatisstöt eller mixa soppan. Tillsätt havregrädden och värm den.

Klipp koriander över och servera med en klick fraiche av något slag. Servera gärna med Annas fantastiska bröd.


Kommentarer

Populära inlägg